Online Katalog

Telsizlerde En Çok Görülen Arıza Türleri

Telsizlerde En Çok Görülen Arıza Türleri

Telsizler 1896 yılında kullanılmaya başlayan iletişim aracıdır. Guglielmo Marconi tarafından kullanıma sunulmuştur. Marconi telsizi radyo ışınlarından yararlanarak geliştirmiştir. Bir telsiz vericisi ve alıcısı, anten telleri ve elektro manyetik dalgalar kullanıldı. Üretilmesinin ardından birçok alanda kullanılmaya başlandı. Kabloya ihtiyaç duymadan çalışması ve karşı tarafın sizi rahatça anlayabilir olması sebebiyle önemli icatlardan biri halindedir. Radyo alıcılarından farklı olarak bu cihaz yayın yapma kapasitesine sahiptir. Bu nedenle telsizlere iki yönlü radyo ismi de kullanılmaktadır. 

Telsiz Ne İşe Yarar?

Telsiz haberleşmede önemli yeri olan kablosuz bir cihazdır. Karşı tarafla iletişim kurmasını sağlayan antenleri bulunuyor. Her frekansta çalışmıyor belirli aralıkları bulunuyor. Karşı tarfla iletişim halinde olmanız için aynı frekansa ayarlı telsizlerinizin olması gerekiyor. Telsizin çalışma prensibinde bir taraf konuşurken diğer taraf onu dinliyor olması gerekir. İki kişi karşılıklı olarak konuşmamalıdır. Bu onun temel prensibidir. Bu duruma da simplex haberleşmede deniyor. Her iki kişi de aynı anda konuşmasına ise duplex haberleşme deniyor. 

Telsiz Neden Tercih Ediliyor?

Telsizler ülkemizde daha çok askeri alanda tercih ediliyor. Askerlerin bulundukları ortama uygun bir cihazdır. Her yerde rahatça çekme özelliğine sahip olduğu için sıklıkla başvurulan bir alettir. Polislerin olmazsa olmaz aletlerindendir. Denizcilerinde sıklıkla kullandıkları bir çok türleri bulunuyor. Birçoğumuz küçüklüğünden beri polisler tarafından kullanıldığını görmekteyiz. Baya küçüklerin olsun büyüklerin olsun ilgisini çeken bir cihazdır. Bir çok dizide polis ya da askerleri canlandırma amaçlı da sıklıkla vazgeçilmeden kullanılan bir cihaz oldu. Frekansa göre çalışan bu cihazlar frekansı bozulmadıkça rahatça kullanılabilecek bir cihazdır. Antenleri sebebiyle bulunduğu ortamda antene zarar vermedikçe karşı tarafın size rahatlıkla ulaşabilme özelliği vardır. 

Telsizlerin Özellikleri Nelerdir?

Kullanım amacınıza uygun büyüklük ve ağırlıkta telsiz seçimi yapabilirsiniz. Tarama özellikleri de bulunuyor. Bu özellik sayesinde grubunuzun frekansını hemen bulabilmenizi sağlar. Tuş kilidi özelliği bulunuyor. Bu kilit sayesinde ayarlarınızın yanlışlıkla değişmesini engeller. Kulaklık jakları da bulunuyor. Bu yönüyle durup size bir şeyler söylemek isteyen karşı taraftaki kişiye eller serbestken bile cevap verme özelliği taşıyor. Bunun yanında hava durumu telsizi, gürültü filtresi, vox özelliği olanlarda bulunuyor.